HTC, Kamera / Fényképező, LG, Mobil, Mobilok, Mobiltelefon, Motorola, Nokia, Nokia 5800, Okostelefon, PDA, Samsung, Sony Ericsson, Symbian, Telefon, Telefonok, Telekommunikáció

Androidő – Az Android telefonok

android-logo

Egyelőre még csak ígéret, hogy a HTC G1 Google telefonon kívül más platformon is elérhetővé váljon az Android, és még kérdéses mennyi idő kell hogy az online áruházak választékán is ott legyen.

Az Android már köztünk van

A Symbian operációs rendszerhez hasonlóan mások is belefogtak programozható, testre szabható szoftver kifejlesztéséhez. Az Android egy Java fejlesztés a Google és a később csatlakozó Open Handset Alliance informatikusai által. Az OHA többek között a HTC, az Intel, a MotorolaSamsung, LG, T-Mobile, Nvidia és a  együttműködése. Ebből az együttműködésből született 2008  szeptemberében a T-Mobile aktív közreműködésével a Google telefon.

Az androidok kora lejárt vagy még nem jött el?

Mindez azonban nem vezetett óriási áttöréshez, a legtöbb mobil és PDA gyártó egyelőre távol tartja magát az Androidtól és halogatja a bevezetését bármelyik készülékén is. A Sony Ericsson vezetősége nyíltan kijelentette, hogy az Android OS túl sokat vinne el a kutatás-fejlesztési alapból, tehát a közeljövőben nem foglalkozik a kérdéssel.

A Nokia cég Nokia N810 telefonon ugyan bevezette az Androidot, de ezen túlmenően nem erőlködik kifejezetten az operációs rendszer alkalmazásával. Annál is inkább, mert aktív részese a Symbian rendszer fejlesztésének ami az egyik legkelendőbb portékájuk a Nokia 5800 XpressMusic mobilon is fut.

A Samsung és az LG  a Sony Ericssonhoz hasonlóan halogatja a bevezetést, a Motorola viszont már hirdet Android telefonokat.

Az Android operációs rendszer egyelőre tehát várat magára, kérdés mennyire képes megküzdeni a jóval elterjedtebb a Symbian és a Mac OS rendszerekkel a piaci versenyben.

Ajánlott linkek:

Phandroid

Talkandroid és a Nokia N810 mobil

Second life blog

Az érintőképernyős telefonok és a Symbian

Kép forrása: http://mobile-place.info

Alapértelmezett

Androidő – Az Android telefonok” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Az MSI dobja piacra az első Android netbookot « Laptop cuccok

Hozzászólás